2013. december 25., szerda

Jókívánságaim

Lakótelepünk többnyire arctalan népe! Boldog karácsonyt mindenkinek!

Boldog ünnepeket neked, aki a szemközti bal alsóban egész nap tévézel! És neked is fölötte, akinek hatalmas világító csillag ragyog a lakásodban!

Kellemes karácsonyt neked is, akinek egész évben titokzatos lila fények égnek a lakásában! És hasonlóképpen nektek is, akiknek gyerekei márciustól októberig kőről-kőre szedik szét ezt a lakótelepet! 

Nyugodt, boldog Fenyőünnepet kívánok nektek sréhen szemben lakó mozgáskorlátozott barátaink, amiképp a legjobbakat kívánjuk a titeket naponta gondozó nővéreknek is! Életetek egy nyitott könyv, mindent tudunk rólatok. 

Békés, boldog karácsonyt kívánok nektek bal oldali szomszédaink, akiknek megtermett németjuhásza tegnap beleszart a liftbe! Titeket ugyan nem ismerünk, mert még csak nem is köszöntök, de a szagjelzést úgy vesszük, hogy megtettétek az első, bátortalan lépést a kapcsolatfelvételben!



És te, te mindig szomorú vöröses hajú nő a jobboldali lakásból, aki egyedül neveled a gyereked, de néha egy férfi jelenik meg az ajtód előtt, én tudom, hogy a millió gond fátyolozza el szemed, amiért nem veszel tudomást rólunk. Neked is boldog karácsonyt! 

És te, a folyosó végén élő anyuka számtalan gyerekeddel és azoknak megannyi kis zajos barátjával, nektek is a legjobbakat kívánjuk, egyenként. A folyosói szemetelésért még számolunk, de majd később. Ez most a szeretet ünnepe, ugyebár.

Te, felettünk a macskájával lakó Angry Birds-programozó barátunk, neked is boldogságos karácsonyt kívánunk! Kívánom, hogy torkodból soha ne fogyjon ki a hang, gitárod húrja soha ne szakadjon el, és zongorád billentyűi mindig találják meg a helyes hangot, ha Bon Jovit énekelsz. Mindig, teljes hangerőn. 

És nektek is sárganadrágos hipszterek, akik ugyanúgy zenéltek, mint a programozó, csak a földszinten és finn számokat: boldog ünnepeket!

Alsószomszéd, te kedves nő, aki gyermekeiddel élsz velünk egy házban és feljelentettél minket egy madáretető miatt! Boldog karácsonyt neked is és kislányodnak is. Figyellek (gonosz kacaj)!

NEM BÍROM NEM BÍROM NEM BÍROM magamban tartani, mennyi jókívánságom lenne, ha tudnám, ki vagy kedves lakótársam, aki hetente többször dühösen ordítozol családoddal.

Boldog karácsonyt mindannyiótoknak!

Üdv: A szomszédok, aki rendszeresen ott felejtik a ruhákat a közös mosógépben.  





Ha kíváncsi vagy a napi finn apróságokra is, akkor iratkozz fel a Finnisztán blog Facebook oldalára, amely gyakrabban frissül, mint a blog!

2 megjegyzés:

  1. Ez utóbbit most duplán büntetik. Karácsonyi béke van (az ordítozást).

    VálaszTörlés
  2. Jó tudni, majd jól megijesztem a zajongókat! :)

    VálaszTörlés