2014. június 27., péntek

Férfiak a szaunában

A forró kövekre loccsanó víz párája ostorként vágott a felső padokon ülő meztelen férfiakra. A vállak meggörnyedtek, egyesek az arcukat kezeikkel - alkarjukkal védték a forróságtól. Csak a felső sarokban ülő két férfi tűnt úgy, mintha tudomást sem vett volna minderről. Csendes beszélgetésük duruzsolással töltötte meg a szaunát.

- Az YLE-n lehet nézni az összes meccset. Állandóan az megy. Meg ez a történet az Uruguay-i játékossal, ez megy állandóan. Az amelyik harapott - mondta a fehérhajú, szikár öreg.
- Hahaha, az!- vette át a szót az Elvis-barkós kövér. És mutogatja a fájós fogait utána! A barom!- Jó, de  meg is büntették érte! - Megbüntették? - Meg.

- Valami lelki oka lehet neki, ez nem normális. Másokat megharapni. Igaz, elég nagy fogai vannak neki... De a feje is olyan, mint a lónak! - zárta mondandóját kuncogva.

A kép illusztráció (www.svergiesradio.se)
A szauna félhomályában ülő többi férfi is csendben derült ezen.

- De ők legalább kint vannak a vb-n. Állítólag annyira párás a brazil levegő, hogy nem lehet megmaradni - szólt a fehérhajú újra, és kettőt löttyintett a forró kövekre. - Jöhetnének ide is, itt meg mindig hideg van. Tegnap is 12 fok volt.
- Vannak jó játékosaink nekünk is. Az a Hyyppiä, meg ki volt a másik? - merengett  az Elvis-barkós. És Finnország is kijutott egyzer..., folytatta volna, de a fehérhajú közbevágott.

- Nem, Finnország soha nem volt a vb-n! Majd nyugodtabb hangon hozzátette: Nem volna éppenséggel lehetetlen. Kellenének befektetők, akik pénzzel tömnék a játékosok zsebét. Meg ott van Belgium és Svájc is, elég kicsi országok, és nekik összejött. Csak nekünk nem jött össze még soha. Mindig közbejön egy szerencsétlen hiba a végére.

Elvis bólint. - Ez így van! Valami mindig közbejött... Aztán elkáromkodta magát - De hogy a francért nem képes maga után bezárni a szauna ajtaját, az eszem megáll! - majd az imént rákvörösen kisétáló férfi után kecmergett.

A résnyire nyílt ajtót a szükségesnél talán egy picivel erősebben csukta be.

Helsinki, Vuosaari uszoda, férfiszauna. Tegnapi történet. 

----------
Tetszett? Kövesd a Finnisztáni történéseket a Facebookon is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése