2012. március 25., vasárnap

A tél van hüje év idő

Emberek
Hétköznapjaink az olvadó hó jegyében telnek immár egy hónapja. Lányunk igazán elemében van. A felvételt megelőzően az óvodában is volt egy délelőtti és egy délutáni locspocs, szóval ez most a harmadik félidő a hólében.


A helsinki Tropicario is kezd a bejáratott helyek közé tartozni. Hogy mi van ott? Brutál méretű kockáspiton, sárga-, zöld- és más anakonda fajok, puffogó vipera, gila, zöld és fekete mamba, több megtermett varánusz, hogy csak a borzongatóbb fajokat említsem. Ja, és élő(!) nílusi krokodil is! Legutóbb Friida legjobb barátnőjét, Freija-Sofiát (és apukáját, persze) is elvittük kígyókat nézni. Figyeljük csak, hogy a lányok hogyan élték meg a kígyók közelségét!



A lányok (egyes mamablogban "csajok") előző este még nálunk játszottak, sőt - a történelem során először - külön gyerekasztalt kaptak!



Amíg nem fizetem be a photoblog éves díját, addig csak 5 képet enged felrakni. Ez most kicsit elvette a kedvem, majd hóvége után talán fizetek.

Állatok
- Négy énekes hattyú repült el a házunk felett.
- A Gardenia üzenőtábláján megemlékeztek egy élő légyről, amelyet az Arabia-part környékén láttak elrepülni (nem vicc!)

***
És a cím magyarázatául egy fotó, amelyet egy játszótéren lőttem:



2 megjegyzés:

  1. Hát, nem álltak meg nagyon bámészkodni a terráriumoknál... :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A legtöbb ablak még magas nekik, de így is sokat megjegyeztek a látottakból. Főleg a veszélyfaktor izgalmas: "Ez nem szúr, nem harap! - "De, ez nagyot harap!". A legnagyobb hatást - érdekes - a bekeretezett madárpókbőrök gyakorolták rájuk.

      Törlés