2011. december 2., péntek

Mézes hetek

De ki is akarna kigyógyulni ebből?
Ez egy egészséges betegség
Én csak tőled vagyok őrült, és minek ahhoz gyógyszer
Hogy a betegek egymást szeressék?
Sziámi: Apokalipszis itt és most

 


Haha, most azt hitte a nyájas olvasó, hogy valami szenzációs bejegyzés következik. Nem, de mégis. Az utóbbi egy hét során "télies" étel és italféleségek, valamint bizarrnak mondható ételek tűntek fel konyhánkban. Mézes fokhagyma magában vagy kenyéren. Mézes tea. Méz. Tea. Fokhagyma. Savanyú káposzta. Torma. Forrázott hagyma kamillával. Majd ugyanez kamilla nélkül. 

Sejtjük már? Csak nem beteg valaki? 

Friida és Niina állandó köhögése Niina esetében súlyosbodott oly mértékben, hogy a népi gyógyászat tévedhetetlen csodamedicináit is bevetettük. Hajnal egykor hagymát forralni inhaláláshoz? Mi az nekünk. Valami jó poént kellene ide kitalálni a vámpírokról meg a fokhagymáról, de nem jut eszembe semmi. Aztán, ma az is kiderült, hogy tüdőgyulladást köszönthetünk, aminek már a fele sem tréfa!

És láss csodát, már autóval mentünk a kórházba! Mi is eléggé tree-hugger, ezo-bio-öko emberek vagyunk, de 40 fokos lázas nővel most elég durva lett volna 2-3 átszállást produkálni buszon, metrón és/vagy villamoson a kórházig. 

Okostelefonom egyetlen igazán jó funkciója az útvonaltervezés és a HVG hírolvasója. 
Nem. Okostelefonom két igazán jó funkciója az az útvonaltervezés, a HVG hírolvasója és az Angry Birds játék. 
Na ne. Okostelefonom három igazán jó funkciója... Eh, lényeg, hogy a GoogleMaps alapján nem tévedek el vezetés közben, legfeljebb eltévesztem az irányt. Ez azért nagy különbség ám! 

Szóval Niina kidőlt, Friida azonban nincs, hogy is fogalmazzak, empatikus korszakában. Ha akarja, akkor akarja. Akkor is ha már nem tudja, mit akar, de akkor is akarja, de nagyon. Niina gyógyszeres tálját látván (fél banán, pohár víz és négy antibiotikum tabletta) vágott hisztit, hogy miért nem ő kap olyat?


A mézre visszatérve, a helyi boltokban kapni finn mézet és nem finn mézet. A finn méz sűrű, állaga viaszszerű, nem folyik. Az íze oké, és igénytelen műanyagtálkákban is kapható. A nem-finn mézek között Made in EU mellett sok vegyes latin-amerikai is található. Na és magyar! A kevés magyar termék között a méz tűnik az egyetlen igazán maradandónak a boltokban.

Hogy velem mi van? Én múlt hétvégén voltam beteg, a szomszéd Abigél PhD védése után, a hagyományos karonkka fogadást követő teljes napon. Magyar ésszel kb. egy közepes lagzihoz hasonlítanám az eseményt. Az ünnepelt pompás estélyiben, a vendégek is fényes öltözékben, dús svédasztal és viccesnek mondható programok. Mivel a friss doktor és témavezetője egyaránt magyarok, az est koncepciója az otthonról hozott házipálinkára épült. Így valahogy. Pálinkáspoharak és -üvegek mindenhol, lányoknak kis jéger, de nem igazán. Abigélnek később számos tiszteletreméltó finn és svéd professzor küldött életjelet arról, hogy másnapot ki és hogyan élte túl.

Ezúton küldök (sok szeretettel) egy képet a Streptococcus pneumoniae baktériumról, amelynek - több másik társa mellett - a tüdőgyulladást köszönhetjük.

Forrás: Wikipedia
Ha a hétvégén is marad ez a köhögés, hétfőn visszük a gyereket is a dokihoz. Kapjon már ő is valami brutál gyógyszert. Ha végeztünk, készítek egy ikebanát üres és félig üres antibiotikumos üvegek és dobozok felhasználásával. Ilyen még talán nem volt.
Sugar, ah honey honey
You are my candy girl
And you've got me wanting you.
Honey, ah sugar sugar
You are my candy girl
And you've got me wanting you.
The Archies: Sugar, sugar

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése